ТОП-7 сервісів для створення по-справжньому крутих презентацій


Презентації — це потужний інструмент, який дійсно продає продукти, ідеї, знання і досвід. Але вся проблема в тому, що привернути увагу, зацікавити і переконати онлайн аудиторію презентацією стає все складніше. Вже нікого не здивуєш гарними слайдами, зробленими в класичному PowerPoint. Слухачів «чіпляє» інтерактив, динаміка і нестандартні візуальні ефекти...

Нещодавно в Академії eTutorium пройшов безкоштовний майстер-клас «Формула успішного вебінару» (запис тут), де був розібраний яскравий практичний кейс по створенню якісних та динамічних презентацій. Від учасників надходило дуже багато питань, були цікаві думки, сильний зворотний зв'язок. Все це наштовхнуло нас на написання корисної експертної статті.

Сьогодні ми хочемо поділитися з вами кращими сервісами для швидкого створення яскравих WOW-презентацій. З їх допомогою ви здивуєте кожного візуала на своєму онлайн-заході, навчитеся ефектно і структуровано підносити інформацію, і зробите так, що жоден слухач більше не захоче приходити на вебінари ваших конкурентів. Давайте разом зруйнуємо цей світ однотипних і нудних PP-шаблонів, жахливих слайдів і «сухого» презентаційного змісту.

1. Prezi

Prezi

Цей модний в Європі хмарний сервіс для створення інтерактивних презентацій в режимі онлайн вже полюбився і нашим клієнтам. Він пропонує велику кількість цікавих рішень для візуалізації контенту через використання медіафайлів, векторної та іншої графіки. Крім того, тут вам буде запропоновано безліч заготовок, стилів і шаблонів, які прикрасять ваш контент і додадуть презентації жвавості.

Особливість сервісу — послайдові переходи і система масштабування (наближення, поворот і віддалення окремих об'єктів). Ресурс хоч і англомовний, але інтуїтивно зрозумілий у використанні і відмінно підходить для візуального супроводження онлайн-виступів. Всього декілька хвилин і презентація із стильним дизайном готова.

Серед переваг Prezi можна виділити можливість спільної роботи над проектом декількома користувачами, публікацію готової презентації в блозі або на сайті, збереження презентації для автономного показу без використання інтернету. Є безкоштовний тестовий період на місяць.

2. Документи Google

Google Docs

Сьогодні це найпопулярніша альтернатива PowerPoint. Презентація, створена в хмарному сервісі Google Docs — просте і зручне рішення для тих, у кого немає офісних пакетів. Всі потрібні інструменти завжди під рукою, а явною перевагою буде можливість ділитися проміжними результатами з колегами та слухачами, обговорювати деталі проекту в режимі онлайн, зберігати презентації у віртуальному файл-менеджері..

Готові презентації завантажуються, як у форматі PDF (потім їх зручно роздрукувати), так і в форматі PPTX, який підходить для Power Point. Тут доступні основні функції з оформлення презентацій, кілька шаблонів дизайну, різноманітні шрифти, анімаційні ефекти та інші виразні інструменти.

Хоча в Google Docs і відсутні новомодні навороти, а функціональні можливості обмежені, творча людина завжди знайде вихід і зробить цікаву і красиву слайд-презентацію для свого вебінару. І це абсолютно безкоштовно!

3. Haiku Deck

Haiku Deck

Цінителям мінімалізму сюди! Haiku Deck — це максимально спрощений ресурс для швидкого створення барвистих презентацій. Що стосується інтерфейсу і юзабіліті, то сервіс побудований просто ідеально — у вас не піде жодної зайвої хвилини на знайомство з ним. Ви запускаєте редактор і відразу ж починаєте вставляти свої заголовки, зображення і тексти на слайди. Ніяких проблем! Користувачі, які звикли робити презентації в PowerPoint, відчувають повне полегшення, коли запускають Haiku Deck.

З його допомогою дуже просто оформити слайди для онлайн-виступу. Головна концепція — стиль мінімалізм (мінімум інформації на слайді). Тут не вийде задіяти складний графік, музику або відео. Сервіс дозволяє створювати презентації формату «картинка + текст», чого часто буває цілком достатньо для тьюторів та ведучих онлайн-заходів.

Незважаючи на всю свою простоту і обмежені можливості, безкоштовна версія Haiku Deck надає всі необхідні функції, включаючи вибір тем оформлення, фонові зображення, якісні шаблони, різні типи заголовків, вставку тексту, графіків і діаграм.

4. Apple Keynote

Apple Keynote

Головний суперник MS PowerPoint, якому вже в найближчому майбутньому пророкують домінування, як у сфері бізнесу, так і в онлайн-освіті. Цей потужний, але при цьому простий у використанні сервіс дозволяє створювати приголомшливі презентації на пристроях Apple, (Mac, Ipad і iPhone). Вражаючий дизайн шаблонів слайдів і шикарні графічні елементи від провідних розробників Apple, барвиста колекція з більш ніж 40 тем — все це перетворить вашу презентацію на справжню виставу, яка гарантовано «зачепить» аудиторію. Вартість сервісу - $ 9,99.

Вибравши фонову основу для свого проекту, просто замініть шаблони тексту і графічних елементів власним контентом. За допомогою зручних інструментів можна додати таблиці, діаграми, мультимедійні об'єкти, фотографії, відео та навіть музичні композиції з бібліотеки iTunes. А оживити все це вам допоможуть ефектні анімації і переходи, які виглядають так, наче їх створювала професійна команда дизайнерів.

Перейти, наприклад, з PowerPoint на Keynote - дуже просто, адже тут встановлена та ж система слайдів, вибору тем, текстів і зображень. А якщо ви використовуєте одночасно кілька пристроїв Apple, всі правки і зміни в проекті, що вносяться на одному гаджеті, автоматично синхронізуються на всіх інших.

5. SlideRocket

SlideRocket

SlideRocket — це багатофункціональна онлайн-платформа для створення «багатих» і динамічних презентацій, яка, як і в PowerPoint, заснована на системі слайдів. Але! Тут слайди зручніші, яскравіші і різноманітніші. Є можливість використовувати звукові, відео, флеш та інтерактивні спецефекти. У нашій добірці це найдорожчий сервіс: ціна повного професійного пакета становить $ 360 на рік. Можливості безкоштовного аккаунта обмежені.

Платна підписка дозволяє використовувати безліч цікавих функцій: зберігання презентацій і файлів в онлайн, флеш-анімація, спільна робота з контролем версій, публікації, демонстрація через веб-конференцію, аналіз результатів.

Що стосується зручності, то працювати з сервісом досить просто, але інтерфейс програми дуже насичений і вам доведеться витратити трохи часу для вивчення всього функціоналу і можливостей.

6. SlideDog

SlideDog

SlideDog — популярний сервіс для створення презентацій, який виділяється на загальному фоні підтримкою широкого спектру форматів. Це не редактор презентацій в чистому вигляді, до якого ми звикли в PowerPoint або Keynote. Працює сервіс на основі комбінування візуальних компонентів в плейлист — тут ви можете одночасно використовувати відео, зображення, слайди PowerPoint, веб-сторінки, файли у форматі PDF та інший контент. Можна навіть додавати відeо з YouTube. Просто розташовуєте все в необхідній послідовності і зберігаєте, як цільну презентацію. Таким чином, вам більше не доведеться перемикатися між окремими файлами і програмами. Є безкоштовна версія.

SlideDog відрізняється простим, стильним і зручним інтерфейсом. Головна перевага сервісу — це можливість інтерактивної взаємодії з користувачами в ході показу прeзентаціі. Функція онлайн-обміну дозволяє підключати до спілкування близько 100 слухачів одночасно. Аудиторія також може коментувати пpоцесс і залишати свої відгуки. Загалом, це дуже корисний ресурс для всіх спікерів, тьюторів і ведучих, за допомогою якого можна створювати соковиті, інформативні та оригінальні презентації для вебінарів, онлайн-конференцій, майстер-клaссов і др.

7. Slides

Slides

Завершуємо наш огляд ще одним дуже потужним і порівняно новим онлайн-редактором для створення і демонстрації презентацій будь-якого рівня складності. Якщо ви плануєте представити проект в браузері, то за допомогою сервісу Slides можна змінювати HTML-розмітку, а також вносити коректування в CSS. Що важливо, експортувати слайди можна в будь-якому зручному форматі, а демонстрація презентації може бути виконана на комп'ютері або мобільному пристрої.

Інтерфейс редактора, звичайно, головоломний і поки ще не доведений до досконалості в наборі базових інструментів, але функціонал, в цілому, дуже цікавий. Чого тільки варте нелінійне оформлення слайдів! Slides надає безкоштовну промо-версію, де доступні базові функції. Вартість повноцінного продукту — від 6$ на місяць.

Сподіваємося, що представлені в нашому огляді сервіси допоможуть вам у створенні цікавих інтерактивних презентацій, які пожвавлять будь-який онлайн-захід.

А зараз пропонуємо Вам переглянути уривок із практичного кейса Марка Хлинова, про який ми говорили на початку статті.

P.S. Повний запис майстер-класу «Формула успішного вебінару» ви можете подивитися тут

© eTutorium 2014 - 2024 Всі права захищені